top of page

Hodnocení plavání


Žáci II. A a II: B se účastnili výcviku od 25. 9. do 11. 12. 2015.

Byli rozděleni do čtyř družstev – dvě družstva plavci, jedno družstvo poloplavci a jedno neplavci.

Z II. A se účastnilo 29 dětí, z II. B 27.

Většina žáků měla osvojeny základy plavání. Nácvik jejich dalších plaveckých dovedností probíhal v souladu s metodickými postupy.

Lektorky měly profesionální přístup, byly vstřícné a pozitivní, pracovaly s plným nasazením. Komunikace s nimi byla vždy bezproblémová.

Výuku hodnotím jako kvalitní, pro děti přínosnou. Každé z dětí udělalo velký pokrok.

Teplota vody a vzduchu byla vyhovující. Hygiena v šatně, na WC a u bazénu byla v pořádku. Personál prováděl během výuky průběžný úklid, čímž zvyšoval bezpečnost dětí.

Prostory ke svačení byly vyhovující, děti jedly v přízemí budovy v prostorách vestibulu u stolečků nebo v pasáži u stolků, mohly též sedět na platových sedačkách. Vzhledem k teplému počasí tyto prostory vyhovovaly. Místa ke svačení bylo dostatek.

Téměř všichni žáci byli hodnoceni jedničkami, pouze F. Čadek 1–, V. Kalina 2, A. Štíchová 2, E. Broučková 1– a A. Gesl neklasifikován.

Výuku plavání považuji za velmi potřebnou k celkovému rozvoji dětí. Plavecká škola pí Davidové v bazénu YMCA splňuje všechny předpoklady kvalitní výuky. Ačkoli výuka trvala 90 minut, děti nebyly unavené ani promrzlé.

Doprava na plaveckou výuku byla také vždy v pořádku.

Paní vychovatelka A. Jenerálová vykonávající doprovod tříd pracovala vždy samostatně a aktivně, její výkon pokaždé zaručoval pohodu i bezpečnost dětí po celé dopoledne, pro třídní učitelky byla velkou pomocnicí.

Téměř všechny děti se na výuku těšily a plavání si užily. Rodiče tuto výuku hodnotili též kladně.

H. Kasalová


114 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page